Det første børnehjem på Kalangala

 Det er skønt, når tingene lykkes. Nu har øen Kalangala, som er den største af 84 øer i Victoriasøen, fået sit første børnehjem. I januar 2015 købte Masomo et hus med 10 små rum i M-Lisadas navn. Det skulle blive til et børnehjem drevet af M-lisada – og med den samme pædagogik som M-lisada anvender over for forældreløse børn i Kampala.

Det var så heldigt at Rotary Langelinie kunne støtte istandsættelsen af huset, og samtidigt var der penge til nye bygninger og inventar. Rotary Masaka (Uganda) tog opgaven som lokal partner og besluttede sammen med den danske Rotary afdeling, hvordan pengene skulle bruges. Der blev bygget en fin ny bygning og toiletter. Man besluttede desuden at opføre en vinkelbygning med 5 værelser, så der i alt blev 12 værelser, hvoraf de 2 er sovesale. Det hele ser rigtig flot ud, og alle glæder sig til at modtage de forældreløse børn. Der er utrolig mange voksne, som er døde eller syge af AIDS, og der er derfor et stort behov for et hjem til de efterladte børn. Hjemmet skal have en sundhedsklinik, og der vil blive undervisning af voksne analfabeter. M-Lisada har allerede startet et band, og der er stor søgning blandt børnene for at få lov til at lære at spille.

 MEN – vi har nu en stor udfordring. Alle pengene blev brugt til bygninger, så der mangler møbler, senge, madrasser og køkkengrej mm. Derfor vil Masomo i 2017 koncentrere indsatsen om at skaffe penge til at gøre børnehjemmet færdigt, så det kan leve op til sit formål.    

 Øremærkede bidrag til børnehjemmet kan indbetales på Masomo-kontoen (reg. nr. 0111, konto nr. 6448 983 690) mærket ”MØBLER”.

 På forhånd tak.

 Jonna